Studio Tropics in Hong Kong

Sinds de zomer van 2019 woeden er in de Aziatische metropoolstad Hongkong hevige protesten gericht tegen de invloed van China in de lokale wegeving en politiek. Wat begon met miljoenen mensen die in vreedzame betogingen hun democratische rechten opeisten, groeide zo gestaag uit tot een ongeziene spiraal van chaos en geweld.

In ‘Goodnight Hong Kong’ gaan we op zoek naar de mensen achter de betogingen om te ontdekken waarom deze crisis maar blijft aanhouden en welke geopolitieke inzet deze strijd vertoont op globaal niveau. We ontmoeten geradicaliseerde jongeren die geweld als de enige uitweg zien om hun toekomst te vrijwaren, alsook gematigdere stemmen die op een andere manier hun steun aan de democratische protesten betuigen. Al snel wordt duidelijk dat de greep van het autoritaire China versmachtend is voor het voortbestaan van de democratische rechten in Hongkong.

De documentaire werd op 8 en 9 februari 2020 uitgezonden op Vlaamse televisiezender Canvas en werd daarop geselecteerd voor de longlist van De Ensors 2020.

Vorige
Vorige

Met Valentijn naar India